Sarı veya kahverengi renkleşmelerin tedavisi lokal olarak lekelerin temizlenmesi şeklindedir. Bu işlemde kimyasal temizlik yapılabilirken bazen lekeler çıkarılıp estetik dolgu da yapmak gerekebilir. Öncelikle diş renklerinin temizlenmesi daha sonra diş beyazlatma yapılması uygun olacaktır.
Diş Beyazlatma
Çok hassas dişlerim var beyazlatma diş hassasiyetimi arttırır mı?
Öncelikle diş hassasiyetinin tedavi edilmesi gerekir. Diş hassasiyeti genellikle aşınmış dişlerden kaynaklanır. Günümüzde diş hassasiyetini çok başarılı bir şekilde tedavi edebiliyoruz. Daha sonra beyazlatma işlemi rahatlıkla uygulanabilir.
Diş beyazlatma tedavisi sırasında nelere katlanmam gerekiyor?
Tedavi süresi yaklaşık olarak 1 saat olduğundan biraz sabırlı olmak gerekir. Tedavi öncesinde yarım saat önce alınacak bir ağrı kesici ile olası hassasiyetlerin önüne geçilmiş olunur.
Diş beyazlatma da her zaman istenilen beyazlığa ulaşılabilir mi?
Diş beyazlatma dişlerin rengi her zaman açılır. Ancak dişlerinin renginin ne kadar açılabileceği kişinin diş kalitesiyle ilgilidir. İstenilen sonuca aynı günde yapılan 2 seansta ulaşılabileceği gibi, bazen 4 seans uygulama yapmak gerekebilir. Ancak sonuç her zaman yüz güldürücüdür.
Diş beyazlatma sonrasında dişler eski rengine döner mi?
Diş beyazlatma sonrasında 1 ay içerisinde dişin rengi 1 ton kadar koyulaşabilir bu durumda 15 dakikalık ek bir randevu yapılmalıdır.
Diş beyazlatma işlemi ne kadar zaman alır?
15 er dakikalık 3 seans üzerinden beyazlatma yapılır. Hazırlık aşaması ile yaklaşık 1 saatinizi ayırmanız gerekir.
Diş beyazlatma işlemi güvenli bir işlem midir?
Tamamen güvenli bir işlemdir. Doğru uygulandığında İşlem sonrasında mevcut dişler için risk yoktur.
Diş beyazlatma işlemi zor ve zahmetli bir tedavi midir?
Estetik diş hekimliğinde en kısa sürede sonuç aldığımız ve yüz güldüren tedavi yöntemidir.
Diş beyazlatma işlemi kimlere uygulanabilir?
Diş beyazlatma işlemi dişlerinin koyu olduğunu düşündüğümüz, daimi dişlere sahip herkese güvenli bir şekilde uygulanabilir.
Dişler neden renkleşir?
Dişlerimiz ya genetik yapı nedeniyle istenilen renkte değildir. Yada kullanılan gıdalar ve tütün ürünleri ile koyulaşırlar. Her iki durumda da öncelikle profesyonel diş temizliği ile dişler esas renklerine getirilmelidirler. Sigara, çay ve kahve dişlerin rengini değiştiren en önemli boyayıcı ajanlardır. Bu ürünlerin tüketimine bağlı olarak dişlerin rengi çok açık olsa bile, dişlerin üzeri bu malzemelerle […]