1) Total protez (Damak protezi)
Hareketli yapıdaki bu protezler diş eksikliğinizi giderecektir, uygun fiyatlıdır ve kaliteli malzemelerle üretilirlerse estetik olabilirler. En büyük problemleri üst protezin ağızdan düşmesi, alt protezin ise yerinden çıkmasıdır. Uzun süre kullanılırlarsa dişsiz çeneye uyguladıkları basınç ile kemik kaybını hızlandırırlar. 1 hafta gibi kısa bir sürede üretilebilirler.
2) İmplant destekli sabit protez
En uygun tercihtir. Uygun kemik varlığında çenelere 6 yada 8 adet implant yerleştirilmesi ile eski dişleriniz gibi fonksiyon ve estetik özelliklere sahip dişlere sahip olabilirsiniz. 3-6 ay arasında süren tedavi dizisinden oluşur. Maliyetli bir tedavi olmasına rağmen kazanımları çok değerlidir.
3) İmplant destekli overdenture protezler (Çıt Çıtlı protezler)
Eğer özellikle alt ve üst çenenin arka bölgelerinde implant yapacak kemik miktarı azalmış ise bu sistem tercih edilebilir. Amaç yeni yapılan damak protezlerinin çene kemiklerine bağlanmasıdır. Bu yöntemde hasta istemedikçe protezler yerlerinden çıkmazlar ve oynamazlar. Çene kemiklerinde erime ön bölgelerde daha az olduğundan buralara yerleştirilecek 2 veya 4 implant ve bunların üzerine takılacak başlıklar yeterli olacaktır.
4) All on Four ( 4 implantlı sabit diş)
Özellikle alt çenede uygulanabilen 4 uzun implantın yerleştirilmesi ile sabit protez yapılmasını mümkün kılan bir sistemdir. Alt çenede uygun kemik varlığında özel bir sistemle yerleştirilen 4 implant üzerine hastaya özel üretilen bağlantı parçaları (Procera) kullanılarak yapılır. İmplant sayısının azlığı ile sistem öne çıkar ancak protezin üretimi çok özel bir sistemle yapıldığından maliyet artmaktadır. Hastanın çok özenle bakımını gerektiren çok estetk bir protez tipidir.