Porselen kaplama veya porselen diş olarak bilinen diş tedavi yöntemi bilimsel olarak metal destekli seramik kronlar olarak adlandırılmaktadır. Uzun yıllardır kullanılan bu yöntemde eksik dişlerin yerine konulması veya estetik çalışmalar yapılabilmesi için dişler hazırlandıktan sonra ölçüleri alınır ve estetk malzeme olarak seramikler kullanılır ancak bir çeşit cam olan seramikler ağız içerisindeki kuvvetlere dayanamayacak kadar kırılgandır. metal destekli seramik kron veya köprülerde bu destekleyici maddeler ağız içerisinde kullanılan metallerdir.

Metal destekli seramik kron veya köprülerde metal olarak paslanmaya karşı dirençli olan altın, platin gibi değerli metaller tercih edilmesine rağmen fiyatları çok yüksek olduğundan günümüzde krom-kobalt alaşımları kullanılır.

Metal destekli sistemlerde seramiğin altında metal yer aldığından bu metalin yansımasını engellemek için opak adlı maddeler kullanılır buda yapılan dişlerin doğal görünümünü bozar, ayrıca metal kullanılan sistemlerde dişeti hattında ince gri çizgiler zamanla oluşabilir.

Zirkonyum kaplamalar ise bilimsel olarak zirkonyum oksit destekli seramik köprüler olarak adlandırılır. kısaca zirkonyum köprülerde seramiğe destek olarak metal yerine zirkonyum oksit kullanılır.

Doğal olarak sarı beyaz tonda olan, çok ince çalışmalarda da çok dayanıklı olan, estetik olarak yeterli görünüm verebilen, biyo uyumlu bu materyaller metal desteklilere göre çok daha başarılı sonuçlar verirler.