Öncelikle implant tedavisi için dişsiz boşluk gerekir.
Bunun için ya daha önce kaybedilmiş bir dişin boşluğuna yada çekimi planlanan bir diş çekildikten sonra oluşan boşluğa yara iyileştikten sonra yerleştirilir.

Hasta kliniğe geldiğinde implantı yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur.Yeterli süre beklendikten sonra implantın yapılacağı düzeyinde küçük bir boşluk oluşturulup kemik dokusuna ulaşılır.

İmplantlar yaklaşık 4 mm çapında ve 1 cm uzunluğunda küçük vida formunda yapılardır. Bunların kemiğe yerleştirilebilmesi için doktorunuz kemikte implant boyunda delikler açmalıdır. Bunun için fizyodispenser denilen bir cihaz yardımıyla inceden kalına uçlar kullanarak gerekli boşluğu hazırlar.

Daha sonra bu boşluğa implant yerleştirilir. İmplantın üzerinde daha sonra üst parçasının yerleştirileceği boşluğa küçük bir vida takılır.

Doktorunuz dişetini kapatmak için dikiş atabilir. Bu dikmişler 1 hafta sonra alınmalıdır.

İmplantların kemiğe kaynaşması için 3 ay beklenmelidir, Bu süre sonunda implantlar eğer dişetinin altında ise anestezi ile dişetinin üstü açılır ve dişetinin iyileşmesi ve şekillenmesi için dişeti parçası takılır.

1 hafta sonra dişeti parçası çıkartılır yerine ölçü parçası takılır ve doktorunuz ölçünüzü alır daha sonra tekrar dişeti parçası takılır. Eğer dişeti parçası takılmaz veya protein yapım aşamasında çıkarsa dişeti implantın üzerini hızla kapatacaktır.

Ölçü laboratuvara gönderilir. Protezin imal süresi yaklaşık bir haftadır. Prova sırasında implantı üzerine abutment denilen üst parçası kalıcı olarak vidalanır bunun üzerine de protez vidalanarak veya yapıştırılarak tedavi bitirilir:-)